راه ترقی

آخرين مطالب

دانش

برق مانند مایع در فلزات عجیب جریان می‌یابد

راه ترقی-یک کشف جدید در مواد موسوم به فلزات عجیب حاکی از این است که الکتریسیته همیشه به صورت گام به گام حرکت نمی‌کند بلکه برخی اوقات می‌تواند مانند مایع جریان پیدا کند و این مساله موجب شده که فیزیک‌دان‌ها دانسته‌های قبلی درباره ماهیت ذرات را مورد پرسش قرار دهند.

ردیابی کوه های یخ با هوش مصنوعی

راه ترقی- پژوهشگران با استفاده از ابزار جدید هوش مصنوعی کوه‌های یخ را در اقیانوس منجمد جنوبی شناسایی می‌کنند. این موفقیت اولین گام در ردیابی چرخه کامل حیات بیشتر کوه‌های یخ در قطب جنوب با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای است.

لنزهایی که از بروز بیماری‌های چشمی جلوگیری می‌کنند

راه ترقی-لنزهای جدیدی که در «دانشگاه خلیفه» ساخته‌ شده‌اند، می‌توانند رنگ خود را در واکنش به تغییرات دما و تابش اشعه فرابنفش عوض کنند و مانعی برای بروز بیماری‌های چشمی باشند

گوش‌ها و چشمان ما با هم حرف می‌زنند!

راه ترقی-دانشمندان دانشگاه «دوک» در کشفی جالب دریافته‌اند که گوش‌های ما با چشمانمان و بالعکس صحبت می‌کنند. آنها می‌گویند ما در واقع می‌توانیم حرکت چشم‌ها و موقعیت هدفی را که چشم‌ها قرار است به آن نگاه کنند، فقط از روی صداهای ضبط شده با یک میکروفن تعبیه شده در کانال گوش تخمین بزنیم.

گیاهان چگونه منشاء نور را شناسایی می‌کنند؟

راه ترقی-محققان دانشگاه لوزان سوئیس در یک مطالعه جدید، مکانیسم ناشناخته در گیاهان برای شناسایی مسیر نور و گرایش به سمت نور برای افزایش فتوسنتز را مشخص کردند.

هوش مصنوعی به بیماران دیابتی نوید زندگی داد

هوش مصنوعی، شبیه‌سازی فرآیندهای هوش انسانی توسط ماشین‌ها و شاخه گسترده‌ای از علوم رایانه است و به ایجاد سیستم‌هایی می‌پردازد که می‌توانند داده‌ها را با کارایی بالا مدیریت و تجزیه و تحلیل کنند.

تشکیل کنسرسیومی در اروپا برای توسعه و تجاری‌سازی بیشتر گرافن

راه ترقی- کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شریک از ۶ کشور اروپایی، پروژه توسعه گرافن با نام Graphergia تشکیل شد، یک برنامه تحقیقاتی و نوآوری سه ساله بلندپروازانه که با بودجه ۵/۴ میلیون یورو اجرا می‌شود.

قاره ای از آدمیزاد به دور اما تحت تاثیر انسانها

راه ترقی-لایه‌های یخی قطب جنوب، قفسه‌های یخی و یخ‌های دریا همگی با سرعتی فزاینده در حال کاهش هستند و این موارد می‌تواند سیستم آب و هوای سیاره ما را با مشکل مواجه کند به همین دلیل شناسایی فناوری برتر و رفتار انسان برای محدود کردن گرمایش زمین به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بسیار مهم است.

آلودگی صنعتی یا فناوری بیگانگان فضایی؛ مسئله این است

راه ترقی-مدتی است که بحث‌هایی پیرامون موضوعات بحث‌برانگیز مربوط به مصنوعات فرازمینی و عناصر غیرمتعارف کشف‌شده در سطح زمین وجود دارد. حتی در میان دانشمندان، این تصور وجود دارد که اجرام بین‌ستاره‌ای ممکن است دارای فناوری بیگانه‌ای باشند

واکسن‌هایی که اسپری می‌شوند

راه ترقی-آیا از واکسن‌هایی که نیاز به سوزن و تزریقات دردناک دارند خسته شده‌اید؟ دانشمندان دانشگاه «راتگرز» از روشی پیشرفته برای ایجاد پوشش‌های دقیق از مواد فعال بیولوژیکی روی محصولات پزشکی رونمایی کرده‌اند

شناسایی ۱۰ سال زودتر حمله قبلی با هوش مصنوعی

راه ترقی-یک ابزار جدید هوش مصنوعی می‌تواند خطر حملات قلبی مرگبار و همچنین اطلاعاتی در مورد تنگی عروق و سایر عوامل خطر بالینی را ۱۰ سال قبل از وقوع پیش‌بینی کند.

سلول آب‌شش «ماهی» در ریه انسان؛ کلید درمان فیبروز کیسه‌ای

راه ترقی-شناسایی نوعی سلول در ریه انسان که گمان می‌رفت فقط در آب‌شش ماهی آب شیرین و پوست قورباغه وجود داشته باشد، افق تازه‌ای در خصوص علت بروز و درمان «فیبروز کیسه‌ای (سیستیک)» (cystic fibrosis) پیش روی دانشمندان قرار داده است.

ساخت حسگر تشخیص مس با استفاده از نانوزیم

راه ترقی- محققان حسگری از جنس نانوزیم ساختند که با استفاده از پیگمنت آبی‌پروس و فلز روی تقویت‌شده می‌تواند فلز مس را با دقت بالا شناسایی کند. این حسگر قادر است در محیط‌های پیچیده زیستی، بادقت بالا مس را شناسایی کند.

دانشمندان از راز مارپیچ‌های ماه پرده برداشتند

راه ترقی-مارپیچ‌های روی سطح ماه سال‌ها فکر دانشمندان را به خود مشغول کرده‌اند اما اکنون داده‌های «مدارگرد شناسایی ماه» نشان می‌دهند که این الگوها شاید با تغییرات فیزیکی ماه مرتبط باشند.

ویروسی که فقط حشرات نر را می‌کشد

راه ترقی- گروهی از دانشمندان دانشگاه مینامی کیوشو در استان میازاکی ژاپن به‌طور تصادفی ویروسی را کشف کردند که فقط حشرات نر را هدف قرار می‌دهد، کشفی که می‌تواند روزی به کنترل جمعیت ناقلان بیماری مانند پشه‌ها کمک کند.

ساخت شبکه عصبی شبیه مغز برای نخستین بار با نانوسیم

راه ترقی-محققان با الهام از نحوه عملکرد نورون‌های مغز انسان برای نخستین بار یک شبکه عصبی فیزیکی با استفاده از نانوسیم ساختند که می تواند داده‌ها را به خاطر بسپارد. نتایج این دستاورد مسیر را برای توسعه هوش مصنوعی کارآمد و کم مصرف هموار می‌کند.

آشکارسازی که می‌تواند درمان سرطان را متحول کند

راه ترقی-دانشمندان می‌گویند آشکارسازهای قابل انعطاف جدید پرتوی ایکس می‌توانند درمان سرطان را متحول کنند، چرا که امکان تصویربرداری دقیق‌تر و ایمن‌تر از تومورها، استخوان‌ها و اندام‌ها را فراهم می‌کند.

مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد تمدید شد

راه ترقی-رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت ثبت نام برای شرکت در آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در تمام دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور تا ۱۷ آبان ماه خبر داد.

عصبانی شوید!

راه ترقی-یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد احساساتی که اغلب منفی تلقی می‌شوند مانند خشم، کسالت یا غم، می‌توانند در بعضی مواقع مفید باشند.

بیشترین رشد بازار گرافن تا سال ۲۰۲۷ در آسیا - اقیانوسیه

راه ترقی- حجم بازار گرافن براساس پیش بینی‌ها از ۷۷۳ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به نرخ رشد ۳۴٫۰۷ درصد تا سال ۲۰۲۷ می رسد. در این بین منطقه آسیا- اقیانوسیه به دلیل تقاضای زیاد برای خرید گرافن جهت استفاده در صنایع مختلف بیشترین سهم را در رشد بازار گرافن خواهد داشت.

کاهش ۷۵ درصدی انجام آنژیوگرافی‌های غیرضروری با هوش مصنوعی/افزایش چاقی شکمی به دلیل «تغذیه فقیر»

راه ترقی-رئیس پژوهشکده بیماری‌های قلب و عروق از ارائه پلتفرمی برای جلوگیری از انجام آنژیوگرافی‌های غیر ضروری عروق کرونر خبر داد و گفت: این پلتفرم از انجام ۷۵ درصد از آنژیوگرافی‌های غیر ضروری جلوگیری کرده است.

فولیکول مو هم حس لامسه دارد

راه ترقی- به نظر می‌رسد که ما لمس را از طریق فولیکول‌های مو نیز احساس می‌کنیم. این یک یافته شگفت‌انگیز است، زیرا ما هنوز نمی‌دانیم چرا سلول‌های فولیکول مو این نقش را در پردازش لمس سبک دارند

تشخیص بیماری با استفاده از حسگر حاوی ابریشم

راه ترقی- محققان نوع جدیدی از حسگرهای الکترونیکی آلی را طراحی کردند که دارای خواص منحصر به فرد ابریشم برای دستیابی به حساسیت و سرعت بی‌سابقه است که بیماری را از طریق بازدم فرد به راحتی تشخیص می‌دهد.

چوب ماهیگیری نانویی ساخته شد

راه ترقی- یک شرکت آمریکایی با استفاده از مواد گرافنی ۲ نوع چوب ماهیگیری سبک و بسیار محکم تولید کرد.

دانشمندان یک میکروسکوپ سوپرلنزینگ بدون سوپرلنز اختراع کردند

راه ترقی-فیزیکدان‌ها در موسسه نانوی دانشگاه سیدنی استرالیا یک میکروسکوپ سوپرلنزینگ اختراع کرده‌اند که در واقع از سوپرلنز استفاده نمی‌کند و انتظار می‌رود این اختراع به پیشرفت تصویربرداری در حوزه‌هایی مانند تشخیص پزشکی، باستان‌شناسی و پزشکی قانونی یاری برساند

تلاش محققان برای یافتن بهترین ترکیب در فرآیند تولید نانوکامپوزیت

راه ترقی-محققان روسی برای یافتن بهترین ترکیب و غلظت در فرآیند تولید نانوکامپوزیت با استفاده از شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و یادگیری ماشینی به بررسی تاثیر غلظت نانولوله‌کربنی در خواص مکانیکی و انعطاف‌پذیری پلیمرها پرداختند

حلقه‌های آران‌ای می‌توانند تبدیل به داروی پرفروش بعدی شوند

راه ترقی- واکسن‌های مبتنی بر آران‌ای قهرمانان همه‌گیری کووید-۱۹ بودند. آن‌ها رکورد پردرآمدترین داروها در تاریخ را ثبت کردند و پیشرفت آنها در جایزه نوبل پزشکی امسال به رسمیت شناخته شد و این فناوری شاید بتواند تبدیل به پر فروش‌ترین داروی جهان شود.

۵ صنعت با بیشترین استفاده از نقاط کوانتومی

راه ترقی-بررسی بازار نقاط کوانتومی نشان می‌دهد ۵ حوزه نشانگرها، روشنایی، زیست پزشکی، انرژی و امنیت و رمزگذاری و فناوری‌های ضد جعل بیشترین استفاده را از این مواد خواهند داشت.

جا را برای مشاغل جدید باز کنید

راه ترقی-هوش مصنوعی برخی مشاغل را تهدید به نابودی می‌کند، اما این فرصت‌های جدید هستند که در حال افزایش بوده و امید را در دل ما همچنان زنده نگه می‌دارند.

آیا جایزه نوبل، تاثیرگذاری و خلاقیت دانشمندان را کاهش می‌دهد؟

راه ترقی-یک تیم از محققان در دانشگاه «استانفورد» معتقدند که دانشمندان قدیمی‌تر و مسن‌تر پس از دریافت جوایز بزرگ مانند نوبل و «مک آرتور فلوشیپ» کمتر نوآور و ثمربخش خواهند بود.

آشنایی با فناوری نانوحباب در کشت هیدروپونیک

راه ترقی- استفاده از فناوری نانو حباب که از کاربردهای جذاب در بخش نانوفناوری است این روزها در کشت گلخانه‌ای به خصوص کشت گلخانه‌ای هیدروپونیک در حال گسترش است.

الحاق ۱۷ عضو جدید به ترکیب اعضای پیوسته فرهنگستان علوم

راه ترقی- رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «انتخاب اعضای پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران» و الحاق ۱۷ عضو جدید به ترکیب اعضای پیوسته فرهنگستان علوم را برای اجرا ابلاغ کرد.

راه درازی که «نورالینک» از آغاز تا به امروز طی کرد

راه ترقی- شرکت فناوری‌های عصبی نورالینک که قصد دارد قدرت و توانایی را به افراد معلول بازگرداند و بشر را تبدیل به یک ابَرانسان کند اکنون به مرحله آزمایش‌های بالینی رسیده و نگاه‌ها را بیشتر از پیش به سمت خود معطوف کرده است.

ابزار هوش مصنوعی گوگل خطر جهش‌های ژنتیکی را پیش‌بینی کرد

راه ترقی-محققان «گوگل دیپ‌مایند» بازوی هوش مصنوعی شرکت غول فناوری گوگل، ابزاری را معرفی کرده‌اند که قادر به پیش بینی خطرناک بودن جهش‌های ژنتیکی است؛ پیشرفتی که می‌تواند به تحقیقات درباره بیماری‌های نادر یاری برساند.

ساير مطالب

ورود دی ان ای به صنعت نانوالکترونیک محاسباتی

خطر انقراض گونه‌ها 35 برابرِ یک میلیون سال پیش است

جراحی که از واقعیت مجازی برای درمان شکستگی استفاده می‌کند

یک روش استخراجی جدید تولید لیتیوم را متحول می‌کند

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات مدال طلای مسابقات مخترعان سوئیس را کسب کرد

تلسکوپ «جیمز وب» در یک سیاره فراخورشیدی متان کشف کرد

افزایش مصرف آب به خاطر هوش مصنوعی!

کشف یک نوع جدید از انفجار کیهانی

کلیه انسان برای اولین بار در بدن خوک پرورش داده شد

درمان آلزایمر با داروی ام‌اس!

تحقیقات فضایی می‌گوید نباید قبل از خواب از تلفن همراه استفاده کرد

باتری «قطره‌ای» راه را برای ورود دستگاه‌های ریز به بافت بدن هموار کرد

زیست فناوری به کمک آزمایش‌های تشخیصی تب دنگی آمد

واکنش شیمیایی 100 میلیارد بار آهسته‌تر با رایانه کوانتومی!

شناسایی نوعی بیمارگر قارچی انجیر برای نخستین بار در جهان

ابداع یک رنگ جدید برای کاهش مصرف برق!

شبیه‌سازی چگونگی واکنش سلول‌های ایمنی به پرواز فضایی

شکار یک ستاره بدشانس!

ابداع روشی جدید برای تقلید خصوصیات سلول‌های بنیادی جنینی

پادتن‌ استخراج‌شده از دندان‌های 800 ساله به شناخت بیماری‌ها کمک می‌کند

اقیانوس‌ها میکروپلاستیک به درون جو منتشر می‌کنند

ساخت مدل‌های سه‌بُعدی تومور بیماران برای آزمایش درمان

بهره برداری از انرژی خورشیدی با الهام از طبیعت

ارواح مرموز کیهانی که «سفیدچاله‌» نامیده شدند

150 میلیون سال تاریخ اقیانوس در دل یک قطره آب

لزوم آگاهی از علائم و عوارض سندرم تخمدان پلی‌کیستیک برای پیشگیری از پیامدهای جدی آن

نانوذرات سریم می‌تواند انقلابی در باتری‌ها ایجاد کند

تجاری‌سازی ایمپلنتی که بیماری‌های عصبی را کنترل و درمان می‌کند

شناسایی یک هیدروژل جدید ضدباکتریایی و خودترمیم‌شونده برای ترمیم زخم‌ها

ساختارهای نانوسوزنی در آینده هیدروژن تولید می‌کنند

قدرت سلاح لیزری لاکهید مارتین به نیم مگاوات می‌رسد

تسریع بهبود زخم با شیر گاو

زنده شدن یک کرم منجمد پس از 46 هزار سال!

درمان نابینایی سنین بالا با فناوری‌نانو

اولین ربات گرمایی برای بررسی فشار گرما بر انسان ساخته شد

2 کشف امیدوارکننده برای متوقف کردن سرطان

هوش مصنوعی و تحول در تحقیقات علوم اجتماعی

موفقیت محققان در نابودی برخی سلول‌های عامل بیماری ریوی

میکروکپسول به کمک حسگرهای پوشیدنی آمد

کنه‌ها با استفاده از الکتریسیته ساکن می‌جهند!

ساخت نانوپوششی که اصطکاک در فولاد را کاهش چشمگیری می‌دهد

ساخت حسگری برای شناسایی زباله‌های میلی‌متری مدار زمین

درمان آکنه تنها با یک برچسب

نظریات «اینشتین» و «اویلر» به چالش کشیده می‌شوند

تلاش دانشمندان برای تقلید از ساختار تار عنکبوت

صرفه جویی در تولید باتری سولفور لیتیوم با استفاده از مس

آیا در ماه یا سیاره‌های دیگر هم زلزله رخ می‌دهد؟

خاکشیر یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها برای رفع تشنگی و بهبود گرمازدگی

مورچه‌ها چگونه به خطر واکنش نشان می‌دهند؟

کشف ماده‌ای جدید که درمان سرطان را متحول می‌سازد

دانشمندان مولکول‌های مصنوعی با رفتاری شبیه مولکول‌های واقعی ساختند

زیست‌حسگر گرافنی وارد تجهیزات تشخیص پزشکی می‌شود

خودکفایی در تولید قرنیه مصنوعی/هیچ بیماری به خارج اعزام نمی‌شود

روش‌های نوین سلول درمانی و پزشکی بازساختی معرفی می‌شوند

فناوری جدید با بررسی گفتار افراد علایم اولیه آلزایمر را شناسایی می کند

عصاره غشای آمنیوتیک اثر آنتی اکسیدانی و ضدپیری دارد

استارتاپ ایسلندی با استفاده از فناوری‌نانو به دنبال جایگزین آنتی‌بیوتیک‌ها است

ترمیم آسیب رباط‌ صلیبی با یک جایگزین نانویی

سرنخ «گرانش کوانتومی» پنهان در زنگ سیاه‌چاله‌ها

تولید کپسول قابل بلعیدن که در دستگاه گوارش آزمایش انجام می‌دهد

ربات ها به احیای کندوهای عسل کمک می کنند

سیستم نانورباتیک راهکاری تازه برای مبارزه با عفونت قارچی ارائه کرد

تنظیم فوکوس لنز میکروسکوپ بادقت نانومتر امکان‌پذیر شد

انقلاب در کاربرد سلول‌های خورشیدی؛ افزایش استخراج بار و عملکرد کلی